Amaretti keksz

A videóban látható amaretti valójában egy mandulás habcsók, ami a keserűmandula-kivonattól és a vaníliától lesz igazán különleges. Ezeket az ízeket találjátok a Nespresso Amaretti ízű kávéjában is, hiszen az olasz édesség inspirálta. A keksz és a kávé együtt nagyon finom, a jó hír pedig az, hogy mindkettőt gyorsan és egyszerűen elkészíthetitek. Én latte macchiatót készítettem a kávéból, így együtt egy kis délutáni kikapcsolódáshoz tökéletes!

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
20 dkg finomra darált mandula
18 dkg cukor
2 db tojásfehérje
1 teáskanál mandulakivonat
1 csipet só

Hozzávalók a kávéhoz:
1 Nespresso Variations Italia Amaretti Flavour kávékapszula (40 ml espresso)
2 dl tej

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot is, amíg jó habos lesz. Hozzáadjuk a mandulakivonatot, majd spatulával hozzáforgatjuk a finomra darált mandulát, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.

Habzsákba töltjük, kis halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Az amaretti kekszek tökéletes párost alkotnak a Nespresso limitált kiadású Amaretti ízű kávéjából készült latte macchiatóval.

Előző cikkTiramisu Baileys-zel
Következő cikkTOP 3: SÜLTEK
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.