Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
20 dkg finomra darált mandula
18 dkg cukor
2 db tojásfehérje
1 teáskanál mandulakivonat
1 csipet só
Hozzávalók a kávéhoz:
1 Nespresso Variations Italia Amaretti Flavour kávékapszula (40 ml espresso)
2 dl tej
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot is, amíg jó habos lesz. Hozzáadjuk a mandulakivonatot, majd spatulával hozzáforgatjuk a finomra darált mandulát, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
Habzsákba töltjük, kis halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Az amaretti kekszek tökéletes párost alkotnak a Nespresso limitált kiadású Amaretti ízű kávéjából készült latte macchiatóval.