Expressz paprikás csirke

Egy paprikás csirke, amit a felnőttek és a gyerekek is imádni fognak! A nagyok azért, mert villámgyorsan elkészül, a gyerekek pedig azért, mert csak az kerül bele, amit szeretnek: csirkemell, tejföl és sajt! Szuper alternatíva, ha nincs időnk a hosszas pörköltfőzésre.

Hozzávalók 4 adaghoz:

3 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
60 dkg csirkemellfilé, kockára vágva
1 teáskanál füstölt pirospaprika
1 evőkanál pirospaprika
3 dl alaplé (lehet húsleves vagy víz is)
1,5 dl tejszín
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál reszelt parmezán
50 dkg szarvacskatészta
só és fekete bors

A tálaláshoz:
paprikamagolaj (elhagyható)
reszelt parmezán, ízlés szerint
1 csokor petrezselyem, aprítva

Elkészítés:

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáreszeljük a fokhagymát, majd beletesszük a csirkét, és átpirítjuk. Amikor a hús már teljesen kifehéredett, és itt-ott barnulni kezd, sózzuk, borsozzuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a kétfajta pirospaprikát. Alaposan elkeverjük, visszatesszük a tűzre, és felöntjük az alaplével. Addig főzzük, amíg nagyjából a harmadára visszaforr a leve.

Hozzáadjuk a tejszínt, belekeverjük a tejfölt is, majd összefőzzük.

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, majd a paprikás csirkével elkeverve tálaljuk. A tetejét meglocsoljuk a paprikamagolajjal, megszórjuk a reszelt parmezánnal és a petrezselyemmel.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -