Befőzős pörkölt
Nagy SanyaVérbeli pörköltösök vagyunk. Szerintünk a szaftban tocsogó hús az egyik legjobb dolog a világon.
Hozzávalók 4 adaghoz:
30 dkg sertéscomb (felaprítva)
1 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
4 szilva (kimagozva)
2 dl szilvalé
2 nagy paradicsom
2 dl friss paradicsomlé
1 ek. méz
2 kk. só
2 kk. bors
3 ek. olívaolaj
1/2 kk. erős fűszerpaprika
1 kis kápiapaprika
Elkészítés:
Az olajon elkezdjük dinsztelni az apróra vágott hagymát, a kicsumázott és megtisztított kápiát és az apróra vágott fokhagymát.
Hozzáadjuk a fűszereket, majd a húst. Rákanalazzuk a mézet és főzzük, amíg nem kezd a hús karamellizálódni. Ekkor ráöntünk egy deci vizet, a szilva és a paradicsomlevet, majd beledobjuk a cikkekre vágott szilvát és a paradicsomot is. Fedő alatt egy óra alatt közepes lángon puhára főzzük.
Nagy zsírtartalmú joghurttal tálaljuk.
A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.