Befőzős pörkölt

Vérbeli pörköltösök vagyunk. Szerintünk a szaftban tocsogó hús az egyik legjobb dolog a világon.

Hozzávalók 4 adaghoz:

30 dkg sertéscomb (felaprítva)
1 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
4 szilva (kimagozva)
2 dl szilvalé
2 nagy paradicsom
2 dl friss paradicsomlé
1 ek. méz
2 kk. só
2 kk. bors
3 ek. olívaolaj
1/2 kk. erős fűszerpaprika
1 kis kápiapaprika

Elkészítés:

Az olajon elkezdjük dinsztelni az apróra vágott hagymát, a kicsumázott és megtisztított kápiát és az apróra vágott fokhagymát.

Hozzáadjuk a fűszereket, majd a húst. Rákanalazzuk a mézet és főzzük, amíg nem kezd a hús karamellizálódni. Ekkor ráöntünk egy deci vizet, a szilva és a paradicsomlevet, majd beledobjuk a cikkekre vágott szilvát és a paradicsomot is. Fedő alatt egy óra alatt közepes lángon puhára főzzük.

Nagy zsírtartalmú joghurttal tálaljuk.

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -