Fetás uborkakrém

Tudtad? Hivatalosan csak a görög juhtejből készült sajtot lehet fetának nevezni. A sós lében álló, ízes sajtot klasszul kiegészíti az uborka friss íze és a menta, kapor fűszeressége.

Hozzávalók 4 személyre:

2 közepes kígyóuborka
2 dl görög joghurt
125 g natúr krémsajt
125 g feta sajt
3 ek frissen facsart citromlé
½ citrom reszelt héja
½ tk só
1 marék menta levél
1 marék petrezselyem
1 kis csokor kapor

A tálaláshoz:

Kréker
Csíkokra vágott zöldségek

Elkészítés:

Az uborkát kettévágjuk, magjait kikaparjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagyobb szűrőbe tesszük, megsózzuk és hagyjuk legalább fél órát állni. Ezután alaposan kinyomkodjuk.

Egy keverőtálban simára keverjük a joghurtot, a krémsajtot és a morzsolt fetát. Hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát, a citrom levét és héját, és a finomra aprított zöldfűszereket. Összekeverjük és behűtjük. Tálaláskor megszórjuk egy kevés morzsolt fetával, zöldfűszerekkel és krékerrel, csíkokra vágott zöldségekkel kínáljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -