Granola

A gyors reggeleket egyszerű reggelikkel lehet a legjobban túléni. Az egyik kedvencünk ez a házi, ropogós műzli, amihez azt keverünk, amihez éppen kedvünk van: aszalt vagy friss gyümölcsöket, joghurtot, tejet, olajos magvakat.

Hozzávalók (kb. 1 literes befőttesüveghez):

30 dkg zabpehely

3 dkg lenmag

3 dkg chia mag

10 dkg napraforgómag

10 dkg szeletelt mandula

2 dl író vagy kefír

10 dkg vaj

15 dkg cukor

½ tk só

Elkészítés:

A zabpelyhet, len- és chia magot összekeverjük az íróval és 30 percig állni hagyjuk. Ezután az egészet összeforgatjuk a puha vajjal, az olajos magvakkal, cukorral és sóval, majd sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és szétterítjük.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig sütjük, majd átkeverjük és a sütőt 160 fokra letekerjük. További 1 órán át sütjük, 25 percenként alaposan átforgatva egészen addig, amíg aranybarnára és ropogósra sül.

 

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

 

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -