Granola
Havas DóraA gyors reggeleket egyszerű reggelikkel lehet a legjobban túléni. Az egyik kedvencünk ez a házi, ropogós műzli, amihez azt keverünk, amihez éppen kedvünk van: aszalt vagy friss gyümölcsöket, joghurtot, tejet, olajos magvakat.
Hozzávalók (kb. 1 literes befőttesüveghez):
30 dkg zabpehely
3 dkg lenmag
3 dkg chia mag
10 dkg napraforgómag
10 dkg szeletelt mandula
2 dl író vagy kefír
10 dkg vaj
15 dkg cukor
½ tk só
Elkészítés:
A zabpelyhet, len- és chia magot összekeverjük az íróval és 30 percig állni hagyjuk. Ezután az egészet összeforgatjuk a puha vajjal, az olajos magvakkal, cukorral és sóval, majd sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és szétterítjük.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig sütjük, majd átkeverjük és a sütőt 160 fokra letekerjük. További 1 órán át sütjük, 25 percenként alaposan átforgatva egészen addig, amíg aranybarnára és ropogósra sül.
A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.