Gyömbéres marhahúsgolyók
Péter AnnaMarhahúshoz a gyömbér az egyik kedvenc fűszerem, a húsgolyókat pedig csak tisztán, húsból szeretem igazán, mert így sem esik szét, és kész is az ízletes karcsúsító fogás!
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált marhahús
3 gerezd fokhagyma, szétnyomva
20 g reszelt gyömbér
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1 csipet őrölt szegfűszeg
5 szál finomra szeletelt újhagyma
só
olaj
A tálaláshoz:
friss petrezselyem vagy koriander
szójaszósz
rizs
Elkészítés:
Az alapanyagokat összegyúrjuk. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, jól összenyomkodjuk őket. Így már nem tároljuk, mert a belekevert só tönkreteszi.
Egy tapadásmentes serpenyőt vékonyan kiolajozunk, és közepes lángon, egy lapáttal finoman körbeforgatva aranybarnára sütjük a gombócokat. A közepe maradhat rózsaszín, szaftos, úgy a legízletesebb.
Petrezselyemzölddel vagy korianderrel megszórva, csípős szószokkal, szójaszósszal és rizzsel tálalhatjuk.
Tipp:
Aki komolyan fogyókúrázik, ujjnyi gyöngyöző vízben, fedő alatt gőzölheti is a gombócokat, nem lesznek túl szépek, cserébe nagyon finomak úgy is.