Gyors Charlotte kaláccsal

Hozzávalók 4 személyre:

Az alaphoz:
3 dl tejszín
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál cukor
1 fonott, foszlós kalács
2 evőkanál fehér rum vagy konyak

A málnahabhoz:
50 dkg málna
1 dl rozé- vagy vörösbor
5 evőkanál cukor
2,5 dl tejszínhab
1/2 tasak habfixáló
2 evőkanál porcukor

A tálaláshoz:
2 dl tejszínhab habbá verve

Elkészítés:

1. A tejszínt, vaníliakivonatot és a cukrot felforraljuk egy kis lábosban. Közben a kalácsot felszeleteljük és 4 db egy adagos tálkákba tépkedjük úgy, hogy nagyjából kibéleljük őket a kaláccsal.

2. Ha felforrt a tejszín lehúzzuk a tűzről, hagyjuk 10 perc alatt kicsit visszahűlni, belekeverjük a rumot és kanalanként meglocsoljuk a kalácsokat úgy, hogy mindenhova jusson.

3. A málnát a borral és a cukorral fel tesszük főni. Ha felforrt lehúzzuk és botmixerrel pürésítjük. Majd addig forraljuk, hogy kellemes szósz állaga legyen. Félretesszük hűlni.

4. A tejszínhabot felverjük 2 evőkanál porcukorral, a habfixálóval és belekeverjük a lehűlt málnaszósz felét. A maradék málnaszószból kenünk 1-2 evőkanállal minden formába a kalácsra. Megpakoljuk a málnahabbal, majd a hűtőbe tesszük 2-3 órára hűlni.

5. Tálalhatjuk a formában is extra felvert tejszínhabbal és a maradék málnaszósszal vagy kistányérra borítva is.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -