Gyümölcsös cake pop

Az alaphoz:
25 dkg Detki csokidarabos cookies
2 szem datolya magozva
4 db puha aszalt sárgabarack
3 dkg vörösáfonya
14 dkg puha vaj

A bevonáshoz:
15 dkg étcsokoládé
9 dkg fehércsokoládé

Az összeállításhoz:
bambuszpálcika

Elkészítés:
1. A kekszet tegyük egy késes robotgépbe őröljük finomra. Majd adjuk hozzáaz aszalt gyümölcsöket is és dolgoztassuk durvára. Végül kanalazzuk bele a vajat és dolgozzuk a géppel masszává. Formázzunk belőle kis golyókat.
2.A bevonáshoz 10 dkg étcsokoládét és 6 dkg fehércsokoládét két külön tálban megolvasztunk, majd levesszük a tűzről és az étcsokoládéhoz a maradék 5 dkg étcsokoládét apró darabokra vágva beleszórjuk és addig keverjük, amíg beleolvad. Míg a fehércsokoládéhoz a maradék 3 dkg apróra vágott fehércsokoládét keverjük oldódásig.
3. Egy tálcára sütőpapírt terítünk. A pálca végét étcsokiba mártjuk és a golyóba szúrjuk mélyen, de vigyázzunk, hogy ne nyársaljuk fel teljesen. Mártsuk bele az étcsokoládéba teljesen. Ütögessük le a felesleget róla. Majd a fehércsokoládéba nyúljunk bele egy villával és így csorgassunk csíkokat az étcsokoládé golyóra. Végül tegyük le az előkészített sütőpapírra dermedni. Ha van egy hungarocell darabunk, akkor a legjobb, ha beleszúrjuk és így hagyjuk megdermedni. Így nem lesz lapos egyik oldala sem.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -