Házi csirkemájas

Aki a májast szereti, rossz ember nem lehet! Nagyon jól passzol füge lekvárral, édeskalács-szeletekkel, házi csalamádéval, remek uzsi vagy vacsora ötlet.

Hozzávalók:

 

60 dkg tisztított csirkemáj

2 ek. étolaj

2 ek. kacsazsír

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek. narancslekvár

1 kk. durvára őrölt citrombors

2,5 dl olvasztott kacsazsír

 

Elkészítés:

A csirkemájat leöblítjük hideg vízzel, és papírtörlőn megszárítjuk. A felforrósított étolaj és kacsazsír keveréken átpirítjuk a csíkokra szeletelt hagymát. 

Hozzáadjuk a csirkemájat az apróra vágott fokhagymával, és a serpenyőt rázogatva, a májat óvatosan kevergetve addig sütjük, amíg a szaft átlátszóvá válik (6–8 perc). 

Hozzákeverjük a narancslekvárt, és megvárjuk, amíg a szaft kissé karamellizálódik. Lefedjük, és félretesszük, amíg kihűl. Azután villával darabosra törjük, és zárható üvegbe tesszük. Langyos kacsazsírt szűrünk rá, hogy teljesen ellepje, és lehűtjük. 

Legjobb kiegészítői az édeskalács-szeletek, a fügelekvár, a házi csalamádé vagy a füstöltpaprika-szórás. A megmaradt zsíros májast tartsuk a hűtőben, és a májdarabokat mindig takarjuk be a zsírral. 

 

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -