Főzés nélküli hideg eperleves
Havas DóraA zöldfűszerek nem csak a kifejezetten sós ételeknek állnak jól. Életrekeltik ezt az epres, könnyed levest is. A bazsalikomtól bársonyos és telt ízei lesznek, amit szépen lekerekít a dús görög joghurt.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg eper
2,5 dl görög joghurt
1 dl hideg víz
10 dkg méz vagy rizsszirup
1 kis csokor bazsalikom
frissen őrölt feketebors
1,5 ek. olívaolaj
pár levél menta
Elkészítés:
Az olívaolaj és a menta kivételével az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és 5 perc alatt teljesen homogénre, habosra turmixoljuk.
1 evőkanálnyi olívaolajat hozzáadunk, miközben a gép dolgozik, ezzel tovább krémesítjük a levest. A végén kevés durvára őrölt fekete borssal és néhány csepp olívaolajjal és mentával díszítjük. Hidegen fogyasztjuk.
Tipp: A leves után klassz második fogás ez a Perzsa piláf.