Főzés nélküli hideg eperleves

A zöldfűszerek nem csak a kifejezetten sós ételeknek állnak jól. Életrekeltik ezt az epres, könnyed levest is. A bazsalikomtól bársonyos és telt ízei lesznek, amit szépen lekerekít a dús görög joghurt.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg eper

2,5 dl görög joghurt

1 dl hideg víz

10 dkg méz vagy rizsszirup

1 kis csokor bazsalikom

frissen őrölt feketebors

1,5 ek. olívaolaj

pár levél menta

Elkészítés:

Az olívaolaj és a menta kivételével az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és 5 perc alatt teljesen homogénre, habosra turmixoljuk.

1 evőkanálnyi olívaolajat hozzáadunk, miközben a gép dolgozik, ezzel tovább krémesítjük a levest. A végén kevés durvára őrölt fekete borssal és néhány csepp olívaolajjal és mentával díszítjük. Hidegen fogyasztjuk.

Tipp: A leves után klassz második fogás ez a Perzsa piláf.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -