Kagylótészta chorizóval, cukkinivel és paradicsommal

Vágysz egy finom tésztára, ugyanakkor pótolnád a napi zöldségbeviteled is? Rusztikus, friss zöldségekkel megpakolt, füstös ízvilágú kagylótésztánk gyors segítségedre jöhet.

Hozzávalók 4 adaghoz:

40 dkg kagylótészta
15 dkg chorizo
1 ek. étolaj
3 gerezd fokhagyma
3 kakukkfűág
1 nagyobb cukkini
1 fürt koktélparadicsom
1 dl száraz fehérbor
1 ek. vaj
½ tk. só
¼ tk. frissen őrölt bors
frissen reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

A kagylótésztát lobogó sós vízben kifőzzük az előírás szerint. Közben egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és közepesen erős láng felett felmelegítjük. Rádobjuk a felszeletelt chorizót, és ropogósra sütjük. Kiszedjük, félretesszük.

A serpenyőbe dobjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, a kakukkfüvet és a falatnyi kockára vágott cukkinit. Magas lángon 2 percig pirítjuk, majd mellédobjuk a koktélparadicsomokat is. Felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a vajat, és 5-6 percig fedő alatt pároljuk.

Leszűrjük a tésztát. A főzőlevéből félreteszünk egy keveset. A tésztát a szósszal és a sült chorizóval összekeverjük, ha kell, kevés főzővízzel lazítjuk. Azonnal tálaljuk.

 

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -