Kesudiós zöldborsópesto

A pesto megunhatatlan, ezerarcú étel – alapanyagában és felhasználásában is szabadon engedhetem a fantáziámat. Lehet mártogatós, tésztaszósz, tésztatöltelék vagy rizottó, sőt pogácsatészta-ízesítő. Nagyon hamar elkészül, nem kell hozzá semmi különleges, és sosem okoz csalódást.

Hozzávalók 4 személyre:

2 dkg zöldborsó, párolva
50 g kesudió
1 csokor bazsalikom
1-2 gerezd fokhagyma
1–1,5 dl olívaolaj
1 citrom leve
2 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
só, bors

Elkészítés:
A kesudiót beáztatjuk egy éjszakára, vagy forró vízbe tesszük 20–30 percre. Lecsöpögtetjük, és késes aprítóba tesszük, majd az olívaolajjal pár perc alatt krémesítjük.

Ehhez adjuk a borsót, majd egy kis vízzel ezeket is összemixeljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, a fokhagymát, a citromlevet, sót, borsot, valamint a sörélesztőpelyhet. A hozzáadott olaj mennyiségével szabályozhatjuk, hogy mártogatós- vagy éppen tésztaszószállagot szeretnénk.

Tipp:
Bazsalikom helyett kipróbálhatjuk mentával vagy petrezselyemmel is.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -