Kókuszos-csilis édesburgonya-curry

Ez a gyorsan elkészíthető indiai egytálétel élénk színével már a nyarat idézi, de belülről még melegít a csilinek és az édesburgonyának köszönhetően. Fogyasztható rizzsel, naan kenyérrel, de akár önmagában is.

Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma, felkockázva
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál friss gyömbér, reszelve
1 teáskanál apróra vágott csilipaprika (erősségtől függően lehet több vagy kevesebb)
2 evőkanál curry
½ teáskanál őrölt paprika
½ teáskanál őrölt kömény
2 közepes édesburgonya
1 répa
½ lime facsart leve
3 dl zöldségalaplé
4 dl kókusztej
só, bors

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben kevés olívaolajon megpirítjuk a felkockázott hagymát. Amikor elkezd üvegessé válni, hozzáadjuk a fokhagymát, a csilit, valamint a reszelt gyömbért. Körülbelül 2 percig pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek és a felkockázott édesburgonya, aztán a répa.

Az egészet összeforgatjuk, hogy a fűszerek mindenhol érjék a zöldségkockákat, végül felöntjük az alaplével és a kókusztejjel. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya és a répa megpuhul.

Én sűrűn szeretem, így körülbelül a curry felét kiveszem, majd egy turmixgépben pürésítem, visszaöntöm, és újra összeforralom az egészet.

Tipp: 

Tálaláskor érdemes friss korianderrel vagy petrezselyemmel díszíteni. Ha bírjuk a csípőset, csilipehellyel is megszórhatjuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -