Krumplis palacsinta
Havas DóraAz amerikai palacsinta legmenőbb sós változata, amivel eltüntethetjük a maradék krumplipürét. Kínáljunk hozzá jó sok tejfölt és pirított bacon csíkokat.
Hozzávalók 4 személynek:
40 dkg hideg krumplipüré
3 szál újhagyma
1 kis csokor petrezselyem
½ tk őrölt szerecsendió
4 szelet pirosra sütött bacon
2 ek liszt
- ½ dl étolaj
4 tojás
Elkészítés:
A krumplipürét összekeverjük a finomra vágott újhagymával és a szerecsendióval. A pirosra sült bacont szétmorzsoljuk és összeforgatjuk a pürével. Négy részre osztjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk és lisztbe forgatjuk. Egy nagy serpenyőben kb. 1 cm-nyi olajat hevítünk és oldalanként 3 percig sütjük a lepényeket. Óvatosan fordítsuk meg őket, hogy ne essenek szét!
A tojásokat logobó vízben 6 és fél percig főzzük, majd azonnal lehűtjük. Megpucoljuk és kettévágva a lepényre helyezzük.