Kukoricakorma hajdinával

Az indiai korma egy izgalmasan fűszeres, bársonyosan krémes, szószos étel, amelyet hagyományosan rizskörettel adnak, de én nagyon szeretem a hajdina diós ízét. Jól ellensúlyozza a fahéj és a szegfűszeg erőteljességét, a kukorica édes ízét. Ráadásul az E-vitamin mellett sokféle B-vitamin és antioxidáns is található benne.

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg natúr hajdina
2 evőkanál olívaolaj
½ citrom leve
1 kisebb fahéjdarab
3-4 szegfűszeg (opcionális)
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt koriandermag
1 nagyobb vagy 2 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
1 teáskanál kurkuma
csilipor, attól függően, mennyire szeretnénk csípősre
2-3 közepes paradicsom, felkockázva
2 dl kókusztej
40 dkg konzerv- vagy fagyasztott kukorica
só, bors

Elkészítés:

Először egy szűrő segítségével öblítsük át a hajdinát. Majd háromszoros sós vízbe tegyük fel főni. Nagyjából 15 perc után lekapcsolhatjuk alatta a hőt, de hagyjuk fedő alatt még 10 percet, hogy felszívja a maradék vizet. Ha kész, egy evőkanál olívaolajjal és citromlével átkeverjük.
Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a maradék 1 evőkanál olajat. Erre dobjuk a fahéjat, a borsot, a szegfűszeget, a római köményt és a koriandermagot pár percre. Mehet az illatos olajra a hagyma, kurkuma, csilipor, a paradicsom, majd a kókusztej.
Főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a kukoricát. Még 5–10 perc attól függően, hogy konzerv vagy fagyasztott kukoricát használunk-e, és kész is.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -