Lazac spenóttal és fűszeres morzsával

Hozzávalók 2 személyre:
15 dkg puha kenyérbél
6 dkg puha vaj
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
1/2 kezeletlen citrom, reszelt héja
1 csili paprika, morzsolva
20 dkg spenót megtisztítva
½ dl fehér bor
2 szelet lazacderék
1 evőkanál olaj
1 dl görög joghurt vagy tejföl
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:
Késes aprítóban a kenyeret morzsásra szabdaljuk. Egy nagy serpenyőben felhevítünk 3 dkg vajat és a morzsát, fokhagymát, citromhéjat, és a csili paprikát kevergetve megpirítjuk. Közben fűszerezzük sóval és borssal is. Ha már megpirult egy tálra szórjuk.

A spenótot a serpenyőbe szórjuk és a borral, 4-5 perc alatt puhára pároljuk. Sóval és borssal fűszerezzük, majd átszedjük egy szűrőbe, hogy lecsöpögjön belőle a felesleges víz.

A lazac mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a maradék vajat és a halat a bőrös felével lefelé belefektetjük és oldalanként 3-3 perc alatt készre sütjük. Lefedve 10 percig hagyjuk hűlni.

A spenótot egy tálaló tálra halmozzuk, megszórjuk a fűszeres morzsával, rátépkedjük a lazacot és végül rákanalazzuk a joghurtot is.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -