Lehetetlen pite + szilvakompót

Ez a pite attól lehetetlen, hogy nehéz elhinni, mennyire egyszerű az elkészítése. Csak mindent bele kell dobálni a turmixgépbe, sütés közben mégis rétegekre válik szét a pite, és egyszerre lesz könnyű, krémes és jóízű. Az alaprecept adott, miden más csak fantázia kérdése.

Hozzávalók egy 22 cm-es pitéhez:

A szilvakompóthoz:
1 evőkanál vaj
30 dkg magozott szilva
3-4 evőkanál cukor
csipetnyi só
kb. 0,5 dl víz

A pitéhez:
75 g olvasztott vaj
165 ml kókusztej
400 ml tej
1 evőkanál vaníliakivonat
2 tojás
90 g cukrozatlan kókuszreszelék
75 g liszt
250 g cukor
1 citrom frissen facsart leve

Elkészítés:

Egy közepes lábasban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a szilvát a cukorral és a sóval, majd kevés víz hozzáadásával puhára főzzük a gyümölcsöt, és megvárjuk, amíg a leve sziruposra fő.

A pitéhez egy 24 cm-es piteformát kivajazunk. A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni.

Az összes hozzávalót késes robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Az előkészített formába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, amíg a szélein megpirul a sütemény, a közepe pedig kissé rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni. Tálaláskor a szilvakompótot kínáljuk mellé.

A recept elkészítésében a Tefal Ultrablend Cook volt segítségünkre.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -