Máglyarakás piteformában

Mind el fog fogyni, ezt garantáljuk, egyetlen morzsa sem marad ebből a finomságból, ha kínálni kezded, mert képtelenség neki ellenállni. Nekünk sem sikerült, a fotózás végére csendben eltűnt a teljes pite...

Hozzávalók (24 cm-es sütőformában készítve):

50 dkg kissé szikkadt kalács
3 tojás
4 dl tej
3 ek. és 7 dkg porcukor
1 ek. vaníliakivonat
2 nagy alma
4 ek. baracklekvár
80 g mazsola (rumba áztatva)

Elkészítés:

A kalácsot vékonyan felszeleteljük, a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, vaníliakivonattal és 3 evőkanál porcukorral, majd a kalácsszeletekre öntjük. Pár percig hagyjuk állni, közben az almát meghámozzuk, és a lehető legvékonyabban felkarikázzuk.

Az áztatott kalácsszeletekkel kibélelünk egy kivajazott piteformát, és megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával. Elrendezzük rajta a felszeletelt almát, majd megkenjük a lekvárral. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Közben a 7 dkg porcukrot folyamatosan adagolva felverjük a tojásfehérjéket, amíg kemény, fényes habot kapunk. Ezt rákenjük a sütőből kivett és langyosra hűlt máglyarakásra, majd visszatesszük a sütőbe további 15 percre, amíg a hab aranybarna lesz.

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -