Magyar reggeli, angol módra

Értelemszerűen az – általam legalábbis – olyan nagyon kedvelt angol reggeli után készítettem el a hazai változatot. Sokan sokféleképpen elmesélték már ezt, ebben a tálban viszont nincs semmi csavar vagy flanc: hagyományos, mindenki által elérhető hozzávalókkal operál.

Hozzávalók:

1 pár debreceni vagy fehér grillkolbász

1 lágy tojás

1 nagy paradicsom vagy 2-3 nagyobb koktélparadicsom

4 közepes barna csiperke (vagy vargánya), félbevágva

10 dkg kukoricaliszt

10 dkg kecskesajt vagy más lágy sajt, reszelve

1,5 dl víz

só, bors

olaj vagy 1 ek. zsír

paprikaolaj

csipetnyi pirospaprika

1 lecsópaprika

1 kápia paprika

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben kezdjük el grillezni a kolbászt, a megtisztított és félbevágott paradicsomot (vagy ha koktélt használunk, akkor egészben), a gombát és a megmosott, kicsumázott, majd felszeletelt lecsó- és kápia paprikát. Adjunk hozzá 1 evőkanálnyi paprikaolajat, egy csipetnyi sót és borsot. Akkor jó az egész, ha a kolbász jól megsült, a paprika pedig összeesett, és lepirult.
Egy fazékban a zsíron (vagy az olajon) közepes hőfokon keverjük át a kukoricadarát, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és sűrűn kevergetve főzzük krémes állagúra. A legvégén keverjük hozzá a sajtot. Húzzuk félre, és hagyjuk állni 5 percet.

Tipp:

Tálalás előtt – fejhajtás a britek black puddingja előtt – egy serpenyőben pirítsunk le véres hurkát (szedjük ki a bélből), és morzsoljuk a puliszka tetejére.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -