Paradicsomos – gyümölcsös marharagu csicseriborsóval

Minden hús közül a kedvencem a marha, pörköltnek, bográcsban, társaságban. Most ez nem pörkölt, hanem egy édes-illatos őszi egytálétel, amelyet kecskéből is el lehet készíteni.

Hozzávalók 4 személyre:

 

20 dkg csicseriborsó

4 evőkanál olaj

1 kg marhahús, gyufásdoboznyi darabokra vágva (kecskéből is elkészíthető)

1 fej vöröshagyma, finomra vágva

1 kg édes paradicsom, meghámozva és félbevágva

5 dkg mazsola

5 dkg aszalt szilva, kimagozva

2 db ujjnyi nagyságú fahéj

1 evőkanál édes fűszerpaprika

2 szem szegfűszeg

só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

Egy nagy serpenyőben az olajat felhevítjük és több adagban aranybarnára pirítjuk a sóval és borssal fűszerezett húst, kiszedjük a serpenyőből.

A visszamaradt olajon aranybarnára pirítjuk a hagymát. Visszaszórjuk a húst, paradicsomot, mazsolát, aszaltszilvát, a lecsöpögtetett csicseriborsót.

Fűszerezzük a fahéjjal, paprikával, szegfűszeggel és sóval. Alacsony lángon, fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul, a csicseriborsó pedig elkészül. Kenyérrel tálaljuk.

Tipp:

A paradicsomot úgy lehet meghámozni, hogy lobogó forró vízbe mártjuk 1 percre, utána könnyen le lehet húzni a héját.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -