Meggyes-csokoládés rétes

Hozzávalók 2 rúdhoz:

5 dkg olvasztott vaj
8 réteslap
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 üveg meggybefőtt lecsepegtetve (kb. 30 dkg)
10 dkg aszalt meggy
10 dkg étcsokoládé (55-75% kakaótartalom)
5 dkg mandula
4 evőkanál barna nádcukor

Elkészítés:
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, enyhén hagyjuk megbarnulni, hogy mogyoró illata legyen, majd gyorsan egy tálba öntjük, hogy lehűljön.

A réteslapokat megkenjük az olvasztott vajjal – egy réteshez 4 lapot használunk. Az utolsót megszórjuk 2 evőkanál zsemlemorzsával. A meggybefőtt és az aszalt meggy felét a réteslapra szórjuk ( a többi a másik rúd rétesbe kerül, amit ugyanígy készítünk el), majd a kis darabokra vágott csokoládét is. A mandulát fnomra aprítjuk, ennek a felét is a rétesre szórjuk, végül pedig egy kevés barnacukorral is megszórjuk a tölteléket. Szorosan feltekerjük a rétest, a másodikat ugyanígy elkészítjük, majd mindkettőt lekenjük a maradék olvasztott vajjal.

180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt ropogósra sütjük a réteseket. Szeletelés előtt hagyjuk langyosra hűlni őket.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -