A táblagép(ek) megváltoztatták számítógép használati/internetezési szokásainkat. Egyrészt felhasználóvá vált R2r is, amiről egyelőre nem tudom eldönteni, hogy jó vagy rossz. Nyilván a mértékletesség és a mit is néz a gyerek a táblán kérdéseket kell sürgősen tisztázni, de még ha ezek rendben vannak se vagyok róla meggyőződve, hogy ez időszerű… szeptemberben még csak 4 lesz. A dolog csak annyira komoly, hogy ha már megvan a kiválasztott mese a Youtube-on, akkor a következőt el tudja magának indítani, ki tudja tenni nagy képernyőre és ha közben pisilnie kell, meg tudja állítani, majd újraindítani. Milyen ügyes, gonoltam először, de aztán mégis inkább az lett a bajom, hogy ez sokkal nagyobb mesenézési szabadság, mint amit eddig engedtünk és aminek örülök. Ez némileg ellentmond a lelkesedésemnek Totoya creatures ügyben, amit meg kifejezetten szórakoztatónak és potenciális megvásárolandó játéknak gondoltam egészen idáig. Még hezitálok, mert a Totoya pont nem a szabad internetezést adná a kezébe a gyerkőcnek…

totoya_creatures_ipad_iphone_cases.png

Na, de vissza a konyhába. Ott már nyilván én használom és szeretem nagyon a táblagépet. Mert okos (egyebek mellett). Nem fejszámolgatok, mert a legtöbb receptalkalmazásnak beépített kalkulátorai vannak a különböző mennyiségek átváltására, ez szuperhasznos. Lisztes kézzel még merem is maszatolni a képernyőt, mást azért nem kenek rá, de így csak annyit kell tennem, hogy előre elolvasom az adott receptet, amít jó esetben amúgy se felejtek el. Ugyanezek az oldalak egyből elkészítik a bevásárlólistát is a kiválasztott recepthez a hozzávalók alapján. Ez a funkció szintén hasznos, de bevallom, nem látom magam, ahogy a piacon vagy a szupermarketben egy táblagépet hordozgatok és azon nézegetem a listámat… Ugyanígy viccesnek találom, ahogy a turisták az iPadjüket tartják maguk elé és azzal fotóznak, de lehet, hogy ehhez egyszerűen csak el kell telnie egy kis időnek, hogy természetessé váljon. Vagy kitalálhatna valaki egy bevásárlókocsira szerelhető táblagéptartót, akkor biztos egyből vevő leszek rá:))))

shopping-cart-ipad-mount.jpeg

Újdonság a táblagép érkezésével, hogy otthonunkban a számítógép visszalépett munkaeszközzé, a szórakoztató funkciókat pedig teljesen átvette a tábla. Ez praktukus okokból nagyon rendben van így, részben azért, mert nem kapkodjuk ki egymás kezéből a laptopot, másrészt pedig a fontos dolgok külön helyre kerültek és talán így nagyobb biztoságban vannak. Más kérdés persze, hogy most még eljátszogatunk egy táblán, de mi lesz, ha mindenki játszani akar? Mert az internetezés és a főzés mellett egyre többet játszunk is rajta… és ez nem csak a gyermekre igaz.

Ezek után azt hiszem könnyű kitalálni, mi a válaszom a kérdésre, hogy kell-e táblagép. Persze, kelleni nem KELL, de ha egyszer olyan jó… A következő posztban már recepttel is jelentkezem. Addig pedig további táblaélményeket itt találtok.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

12 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Lisztes kézzel még merem masztaolni a képernyőt = KÉPERNYŐVÉDŐ FÓLIA, meg törlőkendő.

  Le lehet már kopni erről a témáról, hogy jaj, koszos a készülék.

  A liszt meg pont olyan, hogy leporolod, oszt jóvan.

  Ugyanígy viccesnek találom, ahogy a turisták az iPadjüket tartják magu elé és azzal fotóznak = nem értesz ehhez se, ez azért van, hogy MENŐZZENEK, NEKIK TELIK IPAD-re, és ezt mások is lássák, nem azért, hogy fotózkodjanak vele.

  Bevásárlásra meg IPhone-t használunk.

 2. Én egyenlőre magamat nem látom, hogy bármilyen táblagépet használnék. Telefonon bármit megnézek a neten. Ha ennél több kellhet mobilban, akkor táskába laptop bedob. Nem létezik olyan szituáció, amihez táblagépet kellene vennem.
  Ha nagyon szükséges vkinek bevásárlólista, azt bármely teló jegyzetrészébe beütheti, ha már 2012ben cikinek érzi az analóg (papíros/cetlis) megoldást.

 3. Pár hete készítettem el életem első sütijét (ami csak muffin volt, de nálam már ez is eredmény), abszolút praktikus volt az iPad, hogy receptet keressek az autóban, amikor a nemsokára bezáró üzletbe robogtunk a hozzávalókért. A táblagépre jegyzetelés sem olyan elrugaszkodott ötlet, még ha idegennek is tűnik neked egyelőre. Receptböngészésre pedig tényleg hasznos a konyhában (és poháralátétnek is megteszi).
  És igen, azóta a laptop inkább munkaeszközzé vált. Szóval csak hajrá, szerintem nem fogod megbánni.

 4. IPad-dal fotozni szerintem ciki.
  Inkabb veszek egy 20 ezer forintos fenykepezogepet aminek ezerszer jobb a minosege.

  A tablet pedig egy nagyon jo dolog, fozocske kozben lehet olvasni, receptet nezni stb.
  Foleg ha azt nezzuk, hogy egy jo receptes konyv lassan egy kisebb vagyonba kerul es ugyan azt a receptet a neten kis keresgeles utan ugyan ugy meg lehet talalni.

 5. A telefonom kijelzőjén(iPhone) kinézem a szemem, olyan kicsik a karakterek, a táblán ez nem probléma.
  A használhatóságát pedig csak a csillagos ég, vagy a tulaj kreativitása korlátozza.

  A tablet jó, és kész!

 6. A táblagépnek semmi értelme.
  Számítógépnek /komoly, hosszabb munkához/ kicsi, telefonnak/fényképezőnek túl nagy.
  Filmet nézni ott a gép és a mobil.

  Nincs semmi olyan, amit egy kellő méretű okostelefonon ne lehetne megoldani /pl. multitasking funkció, filmnézés, játékok, net stb./
  Ráadásul a jobb telefonok hardveresen is felveszik a versenyt a táblagépekkel, és ez így is marad.

  A táblagép azért van, hogy vedd meg…mármint aki akarja…

 7. Izé, ha a netről nézünk minden receptet, mi lesz a szerző könyvével? Minő idea!

  Egyébként jó a tablet. Leszoktat az írásról, és szép lassan csak képek meg videók nézegetésévé alakul át a netezés. A lényeg hogy színes legyen meg villogjon. Jól is esik az időnként.