Narancsos kacsamell saláta

Hozzávalók 4 személyre:

A kacsamellhez:
1/2 teáskanál bors
1 teáskanál gyömbér por
2 szem szegfűbors
1 teáskanál só
2 egész kacsamell
1/2 narancsleve

Az öntethez:
1 narancs frissen facsart leve
1 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál dijoni mustár
1/2 teáskanál méz

A salátához:
40 dkg sült cékla
2 db narancs, hámozva
6 dkg rukkola
5 dkg kecskesajt
2-3 ág menta levele

Elkészítés:

1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A borst, a gyömbért, a szegfűborst és a sót mozsárban finomra törjük, majd ráfacsarjuk a narancslevet és összekeverjük. A mell bőrös részét bevagdossuk ügyelve rá, hogy a húsba ne vágjunk bele. Alaposan belemasszírozzuk a pácot és hagyjuk 30 percet állni, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
2. Közepes lángon felhevítünk egy serpenyőt, bőrrel lefelé a serpenyőbe tesszük a melleket és 5-8 percig sütjük közepesen magas lángon. Ezután megfordítjuk a húst és a másik oldalán is 5 percig sütjük, majd betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe. 15 percig sütjük, kivesszük és szeletelés előtt a húst legalább 10 percig pihentetjük, így szaftos marad.
3. Addig összeállítjuk a salátát. Az öntet minden alapanyagát kikeverjük egy kis tálkában. A céklából és a narancsból vékony karikákat vágunk és a rukkolával együtt elrendezzük egy salátás tálon. Rácsipkedjük a kecskesajtot és a menta leveleket, majd meglocsoljuk a salátaöntettel. A kacsamellet pihentetés után vékony szeletekre vágjuk és a saláta tetejére rakosgatjuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -