Narancsos madártej

A madártejet mindenhogy szeretjük, de ez a narancsos változat különösen kedves a szívünknek. Még tovább turbózhatjuk az ízeket, nem utolsósorban az illatokat is, ha a tojáshabhoz pár csepp narancsvirágvizet adunk. (x)

Hozzávalók 6 adaghoz:

A tojáshabhoz:
5 tojásfehérje
csipetnyi só
3 evőkanál porcukor

A madártejhez:
2 dl habtejszín
6 dl tej
1 bionarancs reszelt héja
5 tojássárgája
8 dkg cukor
csipetnyi só

A díszítéshez:
1 narancs reszelt héja

Elkészítés:

A tojásfehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felvertük a tojást, kanalanként beledolgozzuk a cukrot, és kemény habbá dolgozzuk.

Egy edényben vizet forralunk, majd kanállal beleszaggatjuk a habgaluskákat, és gyöngyöző vízben oldalanként 1-1 percig főzzük. Kivesszük, majd félretesszük.

A madártejhez a tejszínt és a tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat, és addig melegítjük, amíg gőzölögni nem kezd. Közben a tojássárgáját simára keverjük a cukorral és a sóval, majd folyamatos keverés mellett elkezdjük hozzácsorgatni a tejet. Simára keverjük.

A tojásos keveréket visszaöntjük az edénybe, és szintén folyamatos keverés mellett közepes lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, átszűrjük, behűtjük, végül a habgaluskával tálaljuk, valamint reszelt narancshéjjal díszítjük.

A bejegyzést a Koronás Cukor támogatta.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -