Narancsos-mandulakrémes pite

Narancs + mandula = az egyik kedvenc kombónk! Készítsd el mini piték vagy egy nagy torta formájában, a siker mindenképp adott az őszi nyalánksághoz.

Hozzávalók 6 kicsi vagy egy nagy pitéhez

A töltelékhez:
15 dkg mandula
7 dkg cukor
1 tojás
5 ek. puha vaj
1 tk. szárított narancshéj
3 ek. frissen facsart narancslé

A tésztához:
15 dkg liszt
12 dkg hideg vaj
1 tojás
csipetnyi só
5 ek. hideg víz

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A töltelékhez a mandulát ledaráljuk a cukorral, amíg morzsás állagú lesz, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tovább daráljuk késes robotgépben.

A tésztához a hozzávalókból gyors mozdulatokkal vagy robotgéppel ruganyos tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, egy kerek piteformába terítjük, és rákenjük a tölteléket.

Az előmelegített sütőbe tesszük, és 25–30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a töltelék felemelkedik, és aranybarnára sül. Teljesen kihűtjük szeletelés előtt. Tálaláskor meghintjük porcukorral.

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -