Narancsos-mandulakrémes pite
Havas DóraNarancs + mandula = az egyik kedvenc kombónk! Készítsd el mini piték vagy egy nagy torta formájában, a siker mindenképp adott az őszi nyalánksághoz.
Hozzávalók 6 kicsi vagy egy nagy pitéhez
A töltelékhez:
15 dkg mandula
7 dkg cukor
1 tojás
5 ek. puha vaj
1 tk. szárított narancshéj
3 ek. frissen facsart narancslé
A tésztához:
15 dkg liszt
12 dkg hideg vaj
1 tojás
csipetnyi só
5 ek. hideg víz
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A töltelékhez a mandulát ledaráljuk a cukorral, amíg morzsás állagú lesz, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tovább daráljuk késes robotgépben.
A tésztához a hozzávalókból gyors mozdulatokkal vagy robotgéppel ruganyos tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, egy kerek piteformába terítjük, és rákenjük a tölteléket.
Az előmelegített sütőbe tesszük, és 25–30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a töltelék felemelkedik, és aranybarnára sül. Teljesen kihűtjük szeletelés előtt. Tálaláskor meghintjük porcukorral.
A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.