-Számtalan méretű, ízű és színű paradicsom, zöldpaprika, csíkos, pöttyös, egyszínű cékla, sárgarépa, cukkini, tök, ízes hagyma vár arra, hogy magunkévá tegyük őket, hogy kora őszi kirándulások ajándékaként, szendvicsek megkoronázására, nyárutói grillezéskor felbukkanva húzzuk velük tovább a nyarat.

Az őszi, téli szezon zöldségei ilyenkor még zsengék, tartósító vermelés vagy hűtés nélkül friss és gazdag ízűek, napfénnyel és energiával telt tökéletes tápanyagforrások. Az érett zöldségek alig pár hétig tartó paradicsomi állapotát viszont marinálással, olajban tárolással vagy egyszerű savanyítással és hűsöléssel, romboló rommá főzés, dunsztolás, mesterséges tartósítás nélkül is további 3-6 hétig tudjuk élvezni.

Nincs is jobb ajándék ilyenkor, mint egy játékos, izgalmas ízű, élénk színű üvegbe töltött saláta, vagy egy látványos mediterrán vagy északi frissességet idéző zöldség- vagy gyümölcs terrine.

Hamarosan itt a szüreti időszak is, egy pohár friss must vagy az ilyenkor még szintén nyarat őrző rosé fröccs mellé is tökéletesen passzoló példákból válogassatok kedvetekre!

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkHázi ketchup
Következő cikkMediterrán terrine
"Ami a szívemen, az a szádon" Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.