Krémes-gombás penne

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg penne tészta
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
2 újhagyma, apróra vágva
30 dkg vegyes gomba, kisebb darabokra vágva
1 dl fehérbor
10 dkg krémsajt
4 dl tejszín
1 kis csokor petrezselyem,finomra aprítva
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg reszelt parmezán
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

Közben egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat. A fokhagymát illatozásig pirítjuk és a hagymával együtt megpároljuk. Ekkor jöhet rá a gomba és 8-10 perc alatt összepirítjuk. Ekkor sóval, borssal fűszerezzük, felöntjük a borral és nagy lángon felforraljuk.

Hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt és lefedve, alacsony lángon 20 percig főzzük. A tésztát kifőzzük egy nagy lábosban, leszűrjük és félretesszük.

A szószt fűszerezzük a petrezselyemmel és a citrom reszelt héjával, majd beleforgatjuk a tésztát és a parmezánnal meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -