Pollo alla parmigiano – egyszerűen parmezános csirke

A címmel saját magamat győzködöm, hogy igenis ennek a receptnek a blogon a helye. Mert hogy ebben olyannyira nem voltam eddig biztos, hogy akárhányszor készítettem parmezános csirkét lebeszéltem magam arról, hogy egyáltalán lefotózzam. Szimplán azért, mert nem egy nagy kunszt. Szép hosszú olasz névvel majd szofisztikáltabb lesz… gondoltam, de minek?

Pollo alla parmigiano


Nem kell minden ételnek szuperbonyolultnak lennie, jól jön egy-két bombabiztos recept rohanósabb hétvégékre. Ez pont ilyen. A milánói sertésbordával ellentétben egy valódi olasz étel. Titka az egészen vékonyra klpofolt csirkemell és a jóízű parmezán sajt. Bevásárlással együtt egy órán belül ínycsiklandó ebéd lesz belőle, ami óriási előny, amellett, hogy nagyon finom.

Hozzávalók (4 személyre)

2 kisebb csirkemell filé
15 dkg frissen reszelt parmezán
10 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
2 doboz paradicsom konzerv
olívaolaj

frissen őrölt bors
friss bazsalikom
2 csomag mozzarella

A csirkemelleket szeletekre vágom és fólia között 1/2 cm-esre klopfolom. Enyhén sózom, borsozom. A zsemlemorzsát összekeverem a reszelt paremzén felével, fontos, hogy jó minőségű sajtot használjunk, mert annak van íze. A hússzeleteket bepanírozom (felvert tojásba, után a morzsakeveréékbe mártva) és forró serpenyőben kevás olívaolajon elősütöm. Elég, hogy egy kis aranybarna színt kapjon a panír mindekét oldalon.
Egy nagy hőálló tálba öntöm az egyik konzervparadicsomot, ha kell a paradicsomokat összevágom. 2 ek olívaolajat keverek hozzá, sózom, borsozom és beleszórok 3-4 összetépkedett bazsalikomlevelet. Erre fektetem az elősütött hússzeleteket. Ezeket beborítom a másik paradicsomkonzervvel, amit az előzőek szerint ízesítek. A szószra mozzarella szeleteket teszek úgy, hogy minden szelet húsra jusson legalább 2. Megszórom frissen reszelt parmezánnal és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt teljesen elolvad és bugyborékolni kezd. Olívaolajba forgatott frissen főtt tagliatellével tálalom. Legyen az asztalon bőven reszelni való parmezán.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -