Pulykahús kocsonya

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg hideg pulykasült
1 közepes sárgarépa
1 szál tisztított szárzeller
1 csemegeuborka
1 l csontleves (legjobb sült pulykacsontból készült)
4 dkg zselatin

Tálaláshoz ízlés szerint:
só, bors
torma
lilahagyma
pirítós

Elkészítés:

4 kisebb, kerek tálka aljába vékonyan szeletelt csemegeuborkát, zellerszárat és sós vízben főtt roppanós sárgarépa karikát terítünk. Kibéleljük az összetépett, sült pulykahússal. A csontlevest felfőzzük, elkeverjük a zselatinnal, majd az előkészített tálakba szűrjük. Lehűtjük és legalább egy éjszakát hagyjuk hideg helyen dermedni. Tálaláskor nagyobb tányérra borítjuk, nagyszemű sóval, sópehellyel hintjük, zöldsaláta levelekkel, friss zöldfűszerekkel körítjük. Friss, meleg pirítóssal, reszelt tormával, lilahagyma karikákkal kínáljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -