Ribollita

Hozzávalók 4 személyre:
1 vöröshagyma
1 póréhagyma
3 szárzeller
2 gerezd fokhagyma, szétnyomva
3 evőkanál olívaolaj
30 dkg burgonya
3 sárgarépa
30 dkg fehérbab konzerv
1 paradicsomkonzerv
30 dkg fodros kel vagy kelkáposzta
1 ág friss kakukkfű
4 szelet kovászos kenyér
só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és apróra vágjuk. A fehér babnak a felét botmixerrel pürésítjük. Egy nagy lábosban felhevítjük a olajat és először a hagymákat és a fokhagymát pároljuk meg, majd jöhet bele az összes zöldség, kivéve a kel és a bab. Ha a zöldségek kaptak egy kis színt, felöntjük 2 liter vízzel és a paradicsommal. Fűszerezzük sóval, borssal és a kakukkfűvel, lefedve, forrástól számítva 20 percig főzzük. Ekkor jöhet bele a kel, a bab és a babpürés is és lefedve további 20 percig főzzük. A tányér aljára tépkedjünk a kenyérből és merjük rá a levest

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -