Rozmaringos csirke, ricottás gnocchival

A rozmaring és csirke örök párosításához társul ez a puha, házi gnocchi, amit nyakon öntünk egy krémes, ricottás mártással. Kész is az ebéd.

Hozzávalók 4 személyre:

A rozmaringos csirkéhez:
40 dkg csirkemell filé szeletekre vágva
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
2 ág rozmaring
1 ág kakukkfű
1 póréhagyma, karikára vágva
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
20 dkg mascarpone sajt
2 dl tejszín
1/2 citrom leve és reszelt héja
só és frissen őrölt fekete bors

A ricottához:
35 dkg ricotta
2 dkg parmezán sajt, reszelve
10 dkg finomliszt
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg rétesliszt
só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A csirkemellek mindkét oldalát sóval, borssal fűszerezzük és lisztbe hempergetjük. A vajat egy serpenyőben felhevítjük és oldalanként 4-4 percig sütjük a csirkemell szeleteket, majd hozzáadjuk a rozmaringot, kakukkfüvet, póréhagymát, fokhagymát, mascarponet, tejszínt, a citrom levét és sóval, borssal fűszerezzük majd lefedve 15 perc alatt puhára főzzük.

Közben a ricottához egy nagy lábosban, 2 liter vizet felforralunk, 1 teáskanál sóval. 3-4 réteg papírtörlővel kibélelünk egy szűrőt, beletesszük a ricottát és egy spatula segítségével kinyomkodjuk a felesleges vizet belőle. Egy tálba tesszük a ricottát, a parmezánt, lisztet, tojást, tojássárgáját, sóval, borssal fűszerezzük és összedolgozzuk homogén tésztává. Ha nedves a ricotta és ettől lágy a tészta adjunk még hozzá lisztet.

Rétesliszttel megszórt felületen sodorjunk belőle hengert és vágjuk kis darabokra. Ha forr a víz söpörjük bele a gnocchicat és 3 perc alatt készre főzzük. Ha feljön a víz tetejére kb. 30-60 másodperc alatt készre fő.

Szedjük egyenesen a mártásba és tálaljuk a csirkével.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -