Sajtos kréker
Havas DóraEz a kréker a legbűnösebb és legfinomabb dolog, amit mostanában készítettem. Sajtfanatikusként nem hagyom ki, hogy néha csak a kényeztetésre figyeljek, ez a kréker így készült jó nagy adag karakteres ízű, érett gouda sajtból. Abbahagyhatatlan, csak szólok!
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg fehér finomliszt + a nyújtáshoz
1 teáskanál füstölt paprika
20 dkg gouda érett sajt lereszelve
20 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a füstölt paprikával és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük fél órára.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy nagy tepsire sütőpapírt terítünk. Alaposan lisztezett felületen körülbelül fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, majd háromszög formára vagdossuk. Egy szívószállal kis lyukakat szaggatunk bele.
3. Az előkészített tepsire rakosgatjuk és 10 – 15 perc alatt készre sütjük.