Sajtos puffancs

Hozzávalók 4 személyre:

12 dkg vaj
14 dkg finomliszt
4 db tojás
12 dkg kecskesajt, reszelve
2 csipet só

Elkészítés:

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük és tepsire sütőpapírt terítünk. Egy lábosban felforralunk 2,5 dl vizet és hozzáadjuk a vajat és a sót. Amikor elolvadt közepesre csökkentjük a hőmérsékletet és beleszórjuk a lisztet. Egy fakanállal folyamatosan kevergetve 3 percig főzzük, amíg egy selymes labdává áll össze a tészta.
  2. Hagyjuk langyosra hűlni a tésztát majd adjunk hozzá egy tojást és kézi robotgéppel dolgozzuk bele. Ekkor jöhet a többi tojás egyesével, mindig csak akkor, ha beledolgoztuk az előzőt. Végül szórjuk bele a reszelt sajtot és keverjük simára.
  3. Evőkanállal adagoljunk kis halmokat a tepsire. Tegyük a sütőbe és süssük 10 percig, ekkor a hőfokot csökkentsük 180 fokra és süssük még 15 percig.

Tipp: Kínálhatjuk magában is vagy sajtkrémmel töltve is.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -