Rakott fehér spárga
Péter AnnaEgy egyszerű recept, kis furfangal. A spárga önmagában is annyira klassz zöldség, hogy nem igényel nagy felhajtást. Egy kis besamellel sütve igazi ínyencség, a kávé pedig dob rajta egyet.
Hozzávaók 2 személynek:
50 dkg fehér spárga
1 frissen lefőzött klasszikusan pörkölt presszókávé
5 dkg vaj
5 dl hideg tej
2,5 dkg liszt
50 g fenyőmag
1 evőkanál olaj
Só
Elkészítés:
A vajon a lisztet közepes lángon egészen enyhe aranybarnára pirítjuk folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felöntjük a tejjel, sűrűre főzzük, sózzuk.
A spárgákat megmossuk, az alsó, szürkés, esetleg fás részt letörjük, meghámozzuk. Egy serpenyőben az olajon alacsony lángon aranybarnára pirítjuk.
A spárgákat egy tűzálló tálba fektetjük, megszórjuk a fenyőmagokkal, leöntjük a besamellel és 150 fokos sütőben grill fokozaton 15 percig pirítjuk.
Tálaláskor pár csepp kávéval ízesítjük.