Rakott fehér spárga

Egy egyszerű recept, kis furfangal. A spárga önmagában is annyira klassz zöldség, hogy nem igényel nagy felhajtást. Egy kis besamellel sütve igazi ínyencség, a kávé pedig dob rajta egyet.

Hozzávaók 2 személynek:

50 dkg fehér spárga

1 frissen lefőzött klasszikusan pörkölt presszókávé

5 dkg vaj

5 dl hideg tej

2,5 dkg liszt

50 g fenyőmag

1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A vajon a lisztet közepes lángon egészen enyhe aranybarnára pirítjuk folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felöntjük a tejjel, sűrűre főzzük, sózzuk.

A spárgákat megmossuk, az alsó, szürkés, esetleg fás részt letörjük, meghámozzuk. Egy serpenyőben az olajon alacsony lángon aranybarnára pirítjuk.

A spárgákat egy tűzálló tálba fektetjük, megszórjuk a fenyőmagokkal, leöntjük a besamellel és 150 fokos sütőben grill fokozaton 15 percig pirítjuk.

Tálaláskor pár csepp kávéval ízesítjük.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -