Sült töltött birsalma görög joghurttal

Hozzávalók 4 személyre:

A birsalmához:
2 dl víz
15 dkg cukor
1/2 citrom leve
1 rúd fahéj
4 birsalma

A töltelékhez:
7 dkg dió, apróra vágva
10 dkg puha vaj
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg aranymazsola
5 dkg aszalt vörösáfonya

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 130 fokra. Egy kis lábasban szirupot főzünk a vízből, a cukorból, a citromléből és a fahéjrúdból. Amikor kicsit besűrűsödött átöntjük egy vaslábosba.
2. A birsalmákat alaposan megmossuk és félbevágjuk. A magházukat egy dinnyevájóval kifarigcsáljuk, hogy legyen hely a tölteléknek. Vágott felületével lefelé a cukorszirupba helyezzük, lefedjük az edényt és a 110 fokos sütőbe tesszük 2 órára.
3. Amíg sül bekeverjük a tölteléket. A diót, vajat, citromot, mazsolát és áfonyát alaposan összekeverjük. Ha letelt a 2 óra kiemeljük a tepsit és megfordítjuk óvatosan a birsalmákat. A mélyedésekbe kanalazzuk a tölteléket. Ismét lefedjük és visszatesszük sülni 2 órára.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -