Sütés nélküli répatorta kakukkfüves-barackos krémmel

Lehetne ezer indokot találni, hogy miért jó ez a nyers, vegán édesség, de én csak egyet mondok: isteni finom. Nagyon hamar elkészül, aztán meg csak győzzük kivárni az időt, amíg szeletelhetőre dermed a hűtőben. Türelmetlenebbek a fagyasztóba is tehetik.

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:
45 dkg reszelt répa
20 dkg magozott, puha datolya
20 dkg dió
1 evőkanál vaníliaaroma
1 citrom héja
1 narancs héja
½ citrom leve
½ narancs leve
csipetnyi só

A krémhez:
40 dkg beáztatott kesudió
1 citrom leve
1 evőkanál vaníliaaroma
2 evőkanál kókuszolaj
4-5 magozott, puha datolya
friss kakukkfű
3-4 evőkanál őszibaracklekvár vagy 2 őszibarack, felkockázva

Elkészítés:

Késes darálóban az alap összetevőit krémesítjük. Egy szögletes jénai vagy kerámiatálba tesszük. Mehet a fagyasztóba, amíg készül a teteje.
A krém összetevőit is krémesítjük a késes darálóban, és elsimítjuk a már elkészült sütialapon. Utána 1-2 órára a fagyasztóba tesszük, majd tálalás előtt friss őszibarackkal és kakukkfűágakkal díszítjük.

Tipp:

Készíthetjük szilikon muffinformákban is, akkor nem kell bajlódnunk a szeleteléssel. Illetve a krém lehet narancsos, zöld citromos, banános, de akár málnás is. Csak a fantáziánk szab határt.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -