Sütőtökös sajtkrém
Nagy SanyaKis túlzással percek alatt kész. Legalábbis sütés után. Reggelire, brunchra, hideg sültek mellé is tökéletes. Négy-öt napig simán eláll a hűtőben.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sütőtök, megtisztítva
2-3 evőkanál olívaolaj
15 dkg natúr krémsajt
1 csapott teáskanál őrölt bors
kevés szerecsendió (reszelve)
2 szál újhagyma (apróra vágva)
2 evőkanál balzsamecetkrém
friss petrezselyem és koriander
1 teáskanál só
Elkészítés:
A tököt sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd a balzsamecettel, és 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
Kiszedjük, hagyjuk kihűlni, majd a petrezselyem és a koriander kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, amíg teljesen le nem hűl.
A legvégén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és koriandert.