Szilvakompót

Ha az idei szilvalekvárral már készen vagy, de még mindig lenne eltennivalód, akkor itt egy jó alternatíva, amivel hamar végezni fogsz.

Hozzávalók 6 személyre:

2 kg szilva
1,5 liter víz
½ kg cukor
ujjnyi fahéjdarab
5 szem szegfűszeg
1 kezeletlen citrom lehámozott héja

Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk (elhagyható). A vizet felforraljuk a fűszerekkel és a cukorral, 10 percig főzzük. Ebben a lében 5 percig főzzük a szilvát, majd behűtjük.

Ha el akarjuk rakni télire, akkor sterilizált üvegekbe pakoljuk az 5 percig főzött szilvát, majd felöntjük a lével. Lezárjuk steril lapkákkal, fejjel lefelé fordítjuk, és dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -