Gyors cseresznyelekvár

A cseresznyelekvár isteni párja lehet egy langyos tejes pitének, de akár a reggeli vajas pirítósra kenve is tökéletes választás. (x)

Hozzávalók 2 liter lekvárhoz:
1,5 kg cseresznye
2 kezeletlen vagy biocitrom reszelt héja
50 dkg befőzőcukor, 3:1
nagy csipetnyi só

Elkészítés:

A cseresznyét alaposan átmossuk, majd kimagozzuk. Félbevágjuk, és egy nagy tálba tesszük. Hozzáreszeljük a citromok héját, beleöntjük a cukrot, és hozzáadjuk a csipet sót, majd alaposan átkeverjük. Fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen.

Krumplinyomóval kissé összetörjük a gyümölcsöt, majd egy nagy edényben közepes lángon feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett felforraljuk, majd a forrástól számítva 4-5 percig főzzük.

Még forrón az előkészített, sterilizált, jól zárható üvegekbe töltjük, és gondosan lezárjuk.

A bejegyzést a Koronás Cukor támogatta.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -