Török mogyorós puszedli
Pinczel OrsiEz a csokis édesség gyors, egyszerű, és totális addikciót okoz. Olyasmi történhet az agyunkban, mint amikor karamellt eszünk. Valami bekapcsol, és kész, vége. Addig habzsoljuk, amíg van.
Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
1 tojás
5 dkg darált török mogyoró
7 dkg liszt
2 csipet só
2 csipet sütőpor
7 dkg porcukor
Elkészítés:
Enyhe vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit. A szoba-hőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukorral és a tojással. Hozzáöntjük a már kihűlt csokit, végül az összes többi maradék alapanyagot. Jól elkeverjük, és a hűtőbe tesszük kb. fél órára.
Ezután diónyi nagyságú golyókat formázunk vizes kézzel, megforgatjuk őket a porcukorban, és sütőpapíros tepsire tesszük, legalább 3-4 cm távolsággal egymástól.
A kezünkkel enyhén lenyomkodjuk mindegyiket, majd 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 7 percig sütjük.