Véres hurka paradicsomszósszal és tökmashsel

Ez egy trükk, amelytől jobb lesz a véres hurkátok! Igazi téli étel: legalábbis nekem valamiért az. Persze lehet, hogy csak azért, mert minden évben, ha kell, mínusz 10 fokban is odakint sütjük a hurkát, nagyobb társaságban, kis hétvégi forralt borozás közepette.

Hozzávalók 4 személyre:
1 liter barna sör
4 szegfűszeg
1 csillagánizs
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál bors
4 szál véres hurka

A paradicsomszószhoz:
1 dl házi paradicsomlé
2 dl sűrített paradicsom
1 evőkanál balzsamecet
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított rozmaring
csipetnyi só és bors

A tökmash – ide kattintva található

Elkészítés:

Először is készítsük a tökmash-t. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A sört öntsük egy fazékba, rakjuk bele a fűszereket, a cikkekre vágott hagymát, majd a hurkákat. Forraljuk fel, majd vegyük vissza közepes lángra, és lassan főzzük 15 percig. Ezután vegyük ki a hurkát, rakjuk egy tepsire, és 15 perc alatt süssük készre.

Egy lábosba öntsük a paradicsomlét, a sűrített paradicsomot és a balzsamecetet. Reszeljük bele a fokhagymát, és fűszerezzük rozmaringgal sóval és borssal. Forraljuk fel, majd  kb. 10 perc alatt sűrítsük be. Tálaljuk a tömash-el és a hurkával.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -