Háromsajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg koktélparadicsom
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
10 dkg kéksajt
10 dkg hegyi sajt, reszelve
5 dkg parmezán, reszelve + a tálaláshoz
szerecsendió, reszelve
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet csili ízlés szerint
50 dkg spagetti
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A paradicsomokat egy kis tepsibe rakjuk és meglocsoljuk balzsamecettel, olívaolajjal és fűszerezzük sóval, borssal. Az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt puhára sütjük.

2. Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat és a vajat. A fokhagymát felaprítjuk és kevergetve 2-3 perc alatt megpároljuk. Felöntjük a tejszínnel és beleolvasztjuk a kéksajtot, hegyi sajtot és a parmezánt. Fűszerezzük szerecsendióval, sóval borssal, reszelt citromhéjjal, csilivel.

3. Közben egy nagy lábosban bő sós vizet forralunk és a tésztát a csomagolásán látható utasítás szerint kifőzzük. A tésztát beleforgatjuk a sajt mártásba majd lazítjuk egy merőkanálnyi tészta-főzővízzel. És a sült koktélparadicsomokkal és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -