Zöld spárga pezsgőkrémmel

A spárga jól illik édes alapanyagokhoz, az elsőre szokatlan párosítástól nem kell megijedni, a pezsgő és a mandula szépen összehozza a málnával.

Hozzávalók 2 adaghoz:

50 dkg zöld spárga
1 evőkanál vaj
5 dkg szeletelt mandula

10 szem málna

1 evőkanál balzsamecet

A krémhez:

3 tojássárgája

2 dkg cukor

1 dl száraz pezsgő

Elkészítés:

A spárgákat megmossuk, az alsó, szürkés végüket letörjük. A vajon alacsony lángon aranybarnára, puhára pirítjuk. A mandulát száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. 5 szem málnát átpasszírozunk egy szűrőn, és kikeverjük a balzsamecettel.

A tojássárgájákat habverővel habosra keverjük a cukorral. Gőz felett, a habverővel folyamatosan verve fokozatosan adagoljuk hozzá a pezsgőt, és addig főzzük folyamatos habverés mellett, amíg besűrűsödik.

A spárgát a pezsgőkrémmel, az ecetes málnával, a mandulával és a maradék málnaszemekkel tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -