Zöld spárga pezsgőkrémmel
Péter AnnaA spárga jól illik édes alapanyagokhoz, az elsőre szokatlan párosítástól nem kell megijedni, a pezsgő és a mandula szépen összehozza a málnával.
Hozzávalók 2 adaghoz:
50 dkg zöld spárga
1 evőkanál vaj
5 dkg szeletelt mandula
10 szem málna
1 evőkanál balzsamecet
A krémhez:
3 tojássárgája
2 dkg cukor
1 dl száraz pezsgő
Elkészítés:
A spárgákat megmossuk, az alsó, szürkés végüket letörjük. A vajon alacsony lángon aranybarnára, puhára pirítjuk. A mandulát száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. 5 szem málnát átpasszírozunk egy szűrőn, és kikeverjük a balzsamecettel.
A tojássárgájákat habverővel habosra keverjük a cukorral. Gőz felett, a habverővel folyamatosan verve fokozatosan adagoljuk hozzá a pezsgőt, és addig főzzük folyamatos habverés mellett, amíg besűrűsödik.
A spárgát a pezsgőkrémmel, az ecetes málnával, a mandulával és a maradék málnaszemekkel tálaljuk.