Zöldborsós guacamole
Horváth SusaAz egyik kedvenc mártogatósom a guacamole, azaz az avokádókrém. Nagyon hamar elkészül, és még nem volt olyan, hogy valakinek ne ízlett volna. Klassz szendvicsbe is, vagy csak valamilyen zöldségfasírt mellé. Ebben a tavaszi verzióban egy jól ismert zöldség kerül egy szokatlan szerepbe, és egy kis csavarral megújul a szokásos krém is.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg zöldborsó, párolva
2-3 kisebb, érett avokádó
3-4 evőkanál olívaolaj
2 csokor koriander
1 zöldcitrom leve
1 citrom leve
4-5 szál újhagyma, apróra vágva
só, bors
Elkészítés:
A borsó felét késes aprítóban pürésítjük. Az avokádókat meghámozzuk, és egy közepes méretű tálban villával összetörjük. Ehhez adjuk a borsópürét, az olívaolajat, az apróra vágott koriandert, a zöldcitrom és a citrom levét, sót és borsot.
A villával addig nyomkodjuk, amíg elérjük a mártogatósállagot. Ehhez adjuk a végén a félretett egész borsókat és az újhagymát.
Tipp:
Grillezett jalapeño paprikát is pürésíthetünk a borsóval, így jó csípős mártogatósunk lesz.