5 dolog

Két oldalról is eltalált ez a hógolyó, így duplán nem tehetem meg, hogy nem reagálok. Azt kérik tőlem a hógolyót dobálók (dibbuk és nemisbéka), hogy áruljak el magamról 5 dolgot, titkot. Mivel ez egy gasztroblog, a titkaim erre a témakörre szorítkoznak, de mivel ezt a gasztroblogot én írom, nem bírom ki, hogy csak kaja témában nyilatkozzak ezúttal, mert van itt valami a felkérésben, ami nagyon szíven talált.

1.
Az 5-ös szám! Ez a kedvencem, a bűvöletében élek, szeretek mindent megszámolni és nagyon örülök, ha a végeredmény 5-tel osztható vagy 5-re végződik. Tudom, hogy ez furcsa.

2.
Első konyhai ténykedésem, ahogy visszagondolok, egy meglepetés reggeli volt szüleimnek húsvétra. 6-7 éves lehettem, mert csak sámliról értem el a kávéfőzőt – azt a régi fajtát, ami úgy nézett ki, mint egy rakéta. Nem tettem bele vizet és legalább fél óráig hagytam próbálkozni, de csak egytlen csepp kávét préselt ki magából. Az egész átforrósodott. Megijedtem és felkeltettem anyukámat. Örült.

3.
Nagyon nehezen viselem, ha rajtam kívül más is tartózkodik a konyhában miközben tevékenykedek. Különösen az zavar, ha más megkeveri a készülő ételt. Nagyon figyelek rá, hogy ez minél kevésbé látszódjon rajtam, de mindenki számára egyértelmű sajnos. Van valakinek ötlete, hogy ezen hogyan változtassak?

4.
Tavaly, szülinapom alkalmából (életem legjobb ajándéka) két napot voltam a párizsi Le Cordon Bleu-ben főzőtanfolyamon. Azóta visszavágyódom.

5.
Az egyik legjobb dolog szerintem kézzel tésztát gyúrni. Kicsi-pici gyerekkoromban a nagymamám tanított meg, hogy hogyan kell a vajat a liszttel elmorzsolni, a mai napig ezt imádom a legjobban! Ahogy a puha átszitált liszt puffog a kezem alatt és a langyos vaj szétkenődik az ujjaim között…

Zsófi szerint már szinte mindenki nyilatkozott a témában, ezért hozzá csatlakozom és kínálom fel a lehetőséget bárkinek, aki szeretne konyhai perverzióiról mesélni (persze csak finoman).

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -