3 gazdag saláta

A húsfogyasztás csökkentésének egyik legjobb módja, amikor az állati fehérjét minél több zöldséggel keverjük össze – természetesen ügyelve az arányokra. Így nemcsak egészségesebb lesz, de olcsóbb is. Két kacsamellel például akár négy embert jól lehet lakatni.

Édeskömény, cukkini, bélszín

Ha mindig is érdekelt, hogy lehet 20 deka hússal egyszerre egy kisebb asztaltársaságot boldoggá tenni, ez a te salátád. Nincs más dolgod, mint megsütni a bélszínt, és amíg pihen, megpirítani a zöldségek egy részét. Utána összekevered a nyers ropogtatnivalókkal, majd öntettel és mogyoróval még izgalmasabbá teszed. Szerintünk ideális randevúfogás, ha mindkét fél eszik húst. RECEPT

 

Narancs, cékla, kacsamell

A fűszeres narancslében pácolt kacsa önmagában is remekül hangzik, hát még sült céklával, rukkolával és kecskesajttal! Csak ismételni tudjuk magunkat: pompás randiétel, könnyen előkészíthető, nem kell sokáig felette állni, mégis különleges és hatásos. És kihűlni vagy összeesni sem tud. RECEPT

Spenót, csirke, mangó

A csirkemell különösen szívesen tartózkodik salátákban, mivel jól kiegészíti a különböző ízeket, textúrákat. A hagyományos mézes-mustáros vonalat újragondolva a mangótól gyümölcsös, a bébispenóttól pedig földes, ízes lesz az összhatás. Bár az állati fehérjének köszönhetően a saláta igazán tartalmas, azért el tudjuk képzelni, hogy vannak olyanok, akiknek pirítós is kell mellé. RECEPT

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -