Sertésszűz hasselback burgonyával
Havas DóraHozzávalók 4 személyre:
Sertésszűzhöz:
sertésszűz
só
bors
zöld fűszerek (kakukkfű, majoránna, zsálya levél)
alma
körte
póréhagyma
nem teljesen meghámozott fokhagyma
Pác hozzávalói:
1 ek. méz
1 ek. mustár
pici sör
Hasselback burgonya hozzávalói:
burgonya
vaj
só
Elkészítés:
A kicsomagolt sertésszüzet megkötözzük színezetlen spárgával, ezáltal szépen tartja majd a formáját. Megsózzuk, meg borsozzuk, majd forró serpenyőben, minden oldalán körbe sütjük a húst. Miután megpirult minden oldala, félre tesszük a húst és a zöld fűszereket szépen bebújtatjuk a kötöző alá (kakukkfüvet, majoránnát, zsálya levelet).
A páchoz összekeverünk egy evőkanál mézet szintén egy evőkanál mustárral és egy pici sörrel, majd az elkészült páccal megöntözzük a húst.
Ezután a felvágott almát, körtét, póréhagymát, és a sok fokhagyma gerezdet a hús köré tesszük a tepsiben. A maradék páccal meglocsoljuk a gyümölcsöket és a hagymát, majd alá öntünk egy kis sört, és a tetejére egy kis olajat. Mehet a sütőbe, 210°C-on 25 percig sütjük!
A burgonyát két pálcika közé helyezzük, majd ezen felvágjuk! A titok: ennek a módszernek köszönhetően kívül ropogósra sül, belül krémes marad a burgonya! A tetejére, tengeri sót szórunk, majd egy teáskanál vajat teszünk. Mehet a sütőbe!