Mandulás körteleves ropogós quinoával

Sokan félnek az édes levesektől, a legtöbben talán a menzás élmények miatt, de az biztos, hogy ha ezt a leves megkóstolják, minden kétségük elillan! A fűszeres szirupban főtt körtekockák és a könnyű mandulaital fenséges nyitánya lehet bármilyen hétvégi ebédnek.

Hozzávalók 4 adaghoz:
5 körte
7 dl víz
1 nagy csipet só
2 szegfűszeg
1 csillagánizs
1 fahéjrúd
3 zöld kardamom
1 kezeletlen héjú citrom reszelt héja
3 evőkanál nádcukor

1 evőkanál keményítő
3 dl Alpro Mandulaital Vaníliával

A feltéthez:
3 dkg quinoa
5 dkg mandula

Elkészítés:

A körtéket meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A vizet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a sót, a szegfűszeget, a fahéjat, a megroppantott kardamomokat és a citrom reszelt héját. Belekanalazzuk a cukrot is, majd az egészet felforraljuk, és néhány percig gyöngyözve főzzük. Hozzáadjuk a körtét, és addig főzzük tovább, amíg a gyümölcs megpuhul.

Közben kikeverjük a keményítőt a mandulaitallal, és félretesszük.

Egy száraz serpenyőt felhevítünk, beletesszük a quinoát és a mandulát, majd folyamatosan kevergetve addig pirítjuk, amíg a quinoa pattogni kezd, és a mandula megpirul.

Ha a körte puha, kivesszük a gyümölcs felét, félrerakjuk, valamint a fűszereket is kihalásszuk, ezekre már nem lesz szükség. A maradék gyümölcsöt a főzővízzel összeturmixoljuk, újra elkezdjük melegíteni, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítővel elkevert mandulaitalt, és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

A kész levest a félretett körtével és a pirított feltétekkel együtt tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -