Sült paprika savanyúság
Havas DóraA sült paprikából azért lesz izgalmas a savanyúság, mert maga a paprika inkább édes, így nagyon jól tudunk az ízek egynesúlyával játszani. A videóból kiderül, hogy hogyan készítsük elő a paprikát, hogy zamatos húsából isteni savanyúság készüljön.
Hozzávalók ½ literhez:
6 db kápia paprika
2 egész citrom leve
1 dl extra szűz olíva olaj
3 gerezd fokhagyma
½ teáskanál csilipehely
Elkészítés:
A paprikákat sütőpapírral letakart tepsire tesszük és grill fokozaton a sütőben, vagy grillen, feketére sütjük. Azonnal átteszük őket egy hőálló edénybe és lefedjük vagy lefóliázzuk, hogy a saját gőzében puhuljon tovább és héját le tudjuk könnye húzni. 10 perc után levesszük a tetőt vagy fóliát és a paprikák héját lehúzzuk, csumájukat, majait kiszedjük és eldobjuk. A paprika húsát egy befőttes üvegbe tesszük.
A citrom frissen facsart levét összeforraljuk az olajjal, a vékonyra szeletelt fokhagymával és a csilivel. Ha felforrt, a paprikára öntjük, az üveget lezárjuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük. Ebben a formában 7-10 napig áll el. Ha szeretnénk tartósítani, a lezárt befőttes üveget forrásban levő, gyöngyöző vízbe tesszük és 15 percig gyöngyöztetjük, majd a savanyúságot száraz dunsztba tesszük és így hagyjuk kihűlni.