Babos édesburgonyás enchilada

Napsütés, bizsergető fűszerek és tequila a tengerparti bárban. Őszintén szólva mostanra, ha csak egy percre is elbambulok, ezek a képek szöknek be a fejembe, amióta csak szürkeség van és annyi a változás, hogy közepesen, vagy nagyon van hideg. Ez a füstös, simogató fogás legalább egy étkezés erejéig hozza ezt a hangulatot nálunk.

Hozzávalók 4 főre:

A töltelék hozzávalói:
60 dkg felkockázott édesburgonya (ha megmossuk a héja rajta maradhat)
1-2 evőkanál hidegen sajtolt olaj
1 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál füstölt paprika por

20-30 dkg friss spenót levél
2 evőkanál víz
40 dkg vörös bab
10 dkg aprított paradicsom

A szósz hozzávalói:
3 evőkanál hidegen sajtolt olaj
1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
4 gerezd fokhagyma apróra vágva
2-3 szárzeller apróra vágva
1 dl víz
40 dkg aprított paradicsom
1 teáskanál római kömény őrölt
1 teáskanál füstölt paprika por
só, bors, oregano
chili pehely
8-10 kukoricatortilla

Tálaláshoz:
Friss koriander, avocado darabok, vagy guacamole

A töltött tortilla elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és tegyük középre a rácsot. A kockázott édesburgonyát tegyük egy sütőpapírral biztosított tepsire olajjal, római köménnyel, füstölt paprikával, sóval forgassuk össze és süssük meg nagyjából 20-25 perc alatt. A sütőt pedig állítsuk 170 fokra, a megsült édesburgonyát pedig keverjük össze a széttépkedett spenótlevelekkel, a babbal, a paradicsommal és a töltsük be, tekerjük fel a tortillákat, amiket szép sorban egy jénaiba helyezünk. Ha nehéz kezelni a tortillákat, akkor 30 másodpercre betehetjük a mikróba.

 

A szósz elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, mehetnek a fűszerek, és amikor már illatosak, a paradicsom és a zeller is. Én szeretem darabosra hagyni, de turmixolhatjuk is.

A szósszal betakarjuk az elkészült tortilla tekercseket és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Citromos-korianderes növényi tejföllel tálalhatjuk és lefagyasztva is sokáig eláll.

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -